SINGAPOREN KULTTUURIIN KUULUVAT JUHLAT
KIINALAINEN UUSI VUOSI
Juhla sijoittuu tammi-helmikuulle. Juhliin valmistaudutaan ostamalla lahjoja, koristelemalla koteja, valmistelemalla juhlaruokaa ja hankkimalla uusia vaatteita juhlia varten. Koti siivotaan perusteellisesti, jotta huono onni saataisiin lakaistua uuden vuoden tuoman hyvän onnen tieltä. Koristeina käytetään punaisia paperikoristeita, joiden aiheina ovat onni, vauraus, pitkäikäisyys ja onnellinen avioliitto. Alttareille asetettaan lahjoja jumalille ja esi-isille. Appelsiinit ja mandariinit ovat suosituin ja perinteisin lahja.
THAIPUSAM
Hindut viettävät Tamil-kalenterin kymmenentenä kuukautena (meidän kalenterin mukaan tammikuun loppupuolella tai helmikuun alussa) Thaipusam-juhlaa. Juhla on Lord Muruganille omistettu kiitos- ja uhrijuhla.
Miehet, jotka osallistuvat "kärsimysnäytelmään" kantavat metallista sulin koristettua kehikkoa, Kavadia. Tätä ennen he ovat lävistaneet itseään metallipiikein ja -koukuin. Koettelemukseen valmistaudutaan kuukauden paastolla. Rummut ja jatkuva rytmikäs hokeminen auttavat transsiin vaipunutta kestamään Kavadin asettelun ilman kipua ja verenvuodatusta.
HARI RAYA HAJI
Muslimien juhla, jota vieteään muslimien kahdennentoista kalenterikuukauden kymmenentenä päivänä. Juhlassa muistellaan Mekan pyhiinvaellusta eli Haj:ta ja he jotka ovat Haj:n suorittaneet pukeutuvat perinteiseen valkoiseen vaatteeseen, johon kuuluu valkoinen kalotti, pyöreä lakki, miehillä ja valkoinen pään peittävä huivi naisilla. Paastoaminen on suositeltavaa Hari Raya Hajin aattona. Juhlapäivänä otettaan käyttöön pari kuukautta aikaisemmin Hari Haya Puasaa varten ostetut koristeet ja pöytäliinat. Hari Raya Haji on perhejuhla ja sen aikana käydään tapaamassa vanhempia perheenjäseniä, jotka ovat lähiaikoina tehneet pyhiinvaelluksen eli Haj:n.
HARI RAYA PUASA - muslimien paaston loppumisen juhla
Islamilaisten tärkeimpiä juhlia. Juhlapäivänä muslimit pukeutuvat uusiin vaatteisiin, mielellään hyvin perinteisiin. Juhlapäivä alkaa rukouksella moskeijassa ja jatkuu vierailuilla hautausmailla. Tämän jälkeen perheet kokoontuvat viettämään suurta kiitosjuhlaa. Juhlaan kuuluu myös menneiden erimielisyyksien sopiminen ja yhteenkuuluvuuden vahvistaminen. Hari Raya Puasa symblisoi niin ruumiin kuin sielunkin avoimuutta.
THIMITHI
Intialaistenjuhla johon kuuluu paljain jaloin kävely tulisilla, hehkuvilla hiililla. Hiilikävelyseremonia järjestetään jumalatar Draupadin kunniaksi ennen Deepavali-juhlaa.
MOONCAKE Festival eli Mid Autumn-juhla eli Lantern-juhla
Juhlaa vietetään kiinalaisen kuukalenterin kahdeksannen kuun viidennentoista päivän yönä värikkäin lyhtykulkuein. Festivaalia juhlitaan perheen parissa kokoontumalla syömään kuukakkuja ja juomaan kiinalaista teetä.
DEEPAVALI
Intialaisten valon juhla, jota vietetään joka vuosi loka-marraskuun vaihtessa. Deepavali merkitsee myös intialaisten uuden vuoden alkua. Uuden vuoden alkaessa sovitaan vanhat kaunat ja suoritetaan vanhat velat. Intialaiset myös uskovat, että kuolleiden sukulaisten sielut laskeutuvat maan pinnalle. Kodit koristellaan öjylampuin, joiden tarkoitus on ohjata vainajia.
Juhlaan valmistaudutaan jo pari-kolme viikkoa ennen juhlapäivää. Kodit siivotaan ja saatetaan jopa maalata ja kunnostaa juhlan kunniaksi. Juhlaa varten pukeudutaan uusiin vaatteisiin sekä ostetaan uudet koristeet kotia koristamaan. Ystäville annetaan lahjoja. Päivän vietto aloitetaan jopa aikaisin aamulla käymällä kylvyssä ja pukeutumalla uusiin, värikkäisiin vaatteisiin.
VESAK DAY
Touko-kesäkuussa juhlitaan Buddhalaisten tärkeimpää juhlaa. Temppeleissä päivä alkaa munkkien hymistellessä sutria, rukouksilla, meditoinnilla, temppelilahjoituksilla ja uhrilahjoilla. Eläimin, kuten kilpikonnia, lintuja ja sammakoita viedään temppeliin siunattavaksi, jonka jälkeen ne vapautetaan luontoon.
Singaporessa tälläinen kilpikonnasaari on nimeltään Kusu Island.