HONGKONGIN MATKA HELMIKUU 2005

Tutustumismatka Aasian,Tuoksuvaan Satamaan, Hongkongiin 24.2-27.2.05
Torstai aamuna 24.2 kuusi sisukasta Sisulaista tapasimme Singaporen lentokentällä aamulla klo 6.00, matkan määränpäänä Hongkong. Tsekkausten jälkeen oli aikaa nauttia aamukahvit. Catheyn lento sujui hieman torkahdellen ja nauttien kiinalaisesta ja länsimaalaisesta aamupalasta. Minä valitsin kiinalaisen, mikä oli väärä valinta, siinä oli riisivelliä ja sieniä. Toinen vaihtoehto olisi ollut munakas.

Kaartelimme melko kauan Hongkongin yllä ennen kuin pääsimme laskeutumaan. Ari tilasi odotellessa valkoviiniä, mutta baari oli jo suljettu siltä lennolta.
Passintarkastus ja matkalaukkujen saanti sujui nopeasti. Olimme varanneet kuljetuksen lentokentältä hotellille. Paikallisen matkatoimiston edustaja löytyi melko helposti. Ajattelimme pääsevämme nopeasti hotellin, mutta jouduimmekin odottelemaan vielä lähes puolisen tuntia samalla bussilla muihin hotelleihin menijöitä.

Lentokenttärakennuksesta ulos päätyämme meitä oli vastassa harmaa ja sateinen Hongkong. Olimme kyllä tietoisia siitä, minkälainen ilma meitä siellä odottaa, mutta ainahan sitä lomamatkalleen toivoo kaunista säätä.

Ahtauduimme pieneen minibussiin kaikkine matkatavaroineen. Meitä oli bussissa Kowloonin puolelle kolmeen eri hotelliin menijöitä. Jo bussista muutaman korttelin päästä huomasimme bambu-telineet ja vihreän suojaverkon, joka ympäröi hotelliamme. Ensimmäinen ajatus oli, että meidät tuotiin väärään hotelliin, mutta hotellin nimeä lukiessa pettymys oli suuri, oli oikea paikka. Hotellin remontti oli alkanut edellisellä viikolla. No ei sen puoleen remonttia se tarvitsikin. Vastaanottotiskillä meitä oli vastassa tympeä nuorimies, hänen kanssaan ei mikään asia tahtonut sujua. Näin jatkui kaikkina neljänä päivänä ja päätimme antaa palautetta hotellin managerille. Liekö poika enää tuon hotellin palveluksessa, sitä emme saa tietää, sillä tuskinpa tuon hotellin palveluja enää käytämme.

Majoittauduimme kahden hengen huoneisiin. Huoneet olivat pienet, kahdelle hengelle ehkä liian pieni, mutta sopu sijaa antaa.

Nälkä alkoi jo kurnia ja lähdimme etsiskelemään ruokapaikkaa. Päädyimme kiinalaiseen ravintolaan, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Seuraava osoite oli Hard Rock Cafe, joka löytyi pienen etsinnän jälkeen, sekä paikallisten avustuksella. Siellä nautimme makeat jälkiruoat. Tämän jälkeen olikin aika palata hotellille ja yöpuulle, olimmehan olleet liikkeellä lähes 18 tuntia.

Perjantaiaamu valkeni jälleen harmaana ja viileänä. Tämä päivä oli varattu puolen päivän kiertoajelulle. Kello 7.30 olimme hotellin ovella odottelemassa opasta. Jälleen keräsimme parista muustakin hotellista muitakin kiertoajelulle mukaan tulevia. Kävimme Victoria Peakillä, Aberdeenissa, Rebulse Baylla sekä Hong Kong Jewellery-korukaupassa; paikkoja, joissa en Hongkongissa asuneena aikaisemmin ollut käynyt. Saimme myöskin nauttia dim sum-aamupalasta ja lounaasta matkan aikana.

Illansuussa lähdimme Hongkongin saaren puolelle. Päätimme mennä lautalla Tsim Tsa Tsuista pääsaarelle. Kävimme Hongkongin kalleimmassa hotellissa, Peninsulassa, ihastelemassa näköaloja 28. kerroksen vessasta. Lauttasatamassa oli hyvä kenkäkauppa, ja löytyihän sieltä jokaiselle sopivat kengät, muutamalle useampikin pari. Kävimme Wanchaissa tapaamassa Hongkongin suomalaisia, jotka viettivät laskiaisjuhlia paikallisessa pubissa. Valitettavasti laskiaispullat ja hernekeitto olivat loppuneet, joten emme päässeet nauttimaan niistä.

Lauantai oli sään puolesta edellisten päivien kaltainen. Lähdimme Lantaun saarelle, joka on noin kaksi kertaa isompi kuin itse Hongkongin saari. Lentokenttä mm. on rakennettu tälle saarelle. Otimme taksit ja suuntasimme Hongkongin puolelle lauttasatamaan. Aamupalan jälkeen otimme Mui Won kylään menevän lautan. Matka jatkui paikallisbussilla mutkaista tietä ja pienten kylien halki Tai O:n kalastajakylään, joka sijaitsee Lantau saaren länsipuolella. Mukava pikkupaikka, johon olivat myöskin löytäneet kauppiaat. Paikalliset asuivat paalujen varassa olevissa "hökkeleissä". Korviimme kantautui tutun tuntuista kolinaa. Siellähän vanhempi väestö oli Mah Jong pelin parissa. Kerroimme, että olemme myöskin pelannneet kyseistä peliä ja tutustuneet pelin saloihin, jota he eivät tahtoneet uskoa.

Leena ja Mirja lähtivät kahdestaan katsomaan maailman suurinta, pronssista, ulkona istuvaa buddhaa (Po Lin Monastery), Me muut lähdimme bussilla takaisin Mui Wohon.

Jälleen oli kuljettava lautalla, tällä kertaa olimme menossa Discovery Bayhin, paikka jossa Mirja ja minä perheinemme asuimme Hongkongissa. DB kuten me paikkaa kutsuimme, sijaitsee Lantau saaren itäosassa. DB on suosittua aluetta lapsiperheille. Yksityisautoilu on kielletty, joten joillakin asukkailla on käytössä golfkärryt. Se on mukava kulkupeli, joka oli meilläkin käytössä, muoviovineen, jotka sateen tullessa suljettiin vetoketjuin. Illansuussa oli aika jälleen palata hotelliin, milläs muulla saarelta pois kuin lautalla. Matka DB:sta keskustaan kestää n. puolisen tuntia.

Matkan viimeinen päivä, sunnuntai, harmaata ja sateista edelleen. Viime hetken ostokset ja pakkaamaan. Lentokentällä viimeiset matkakuvat ja vielä jotakin ostettavaakin löytyi. Vajaan neljän tunnin lennon jälkeen puolen yön aikoihin jälleen Singaporessa, nauttien lämmöstä.

Yhteenvetona matkasta voisi sanoa; kävelyä, hälinää ja meteliä, ruuhkaa, sumua, etuilijoita, valokylttejä katujen varsilla, metron, lautan, taksin ja bussin käyttöä. Paikallisten kulkuvälineiden käyttö on helppoa ja halpaa.

Matkan aikana tuli jälleen monta vuotta ikää lisää.


Tämä tarina on julkaistu myös Singaporen Suomalaisten SISU-lehden huhtikuun numerossa.

Kuvia matkasta.


Takaisin Hongkong sivulle.