JOULULOMA 17.12.99 - 28.12.99
Syksyn aherruksen jälkeen oli joululoman aika. Lento Suomeen kulki Bangkokin kautta Helsinkiin. Olimme sopivasti Suomessa ennen joulua, niin ehdimme ostaa vielä viime hetken joululahjat. Lunta oli satanut. joten saimme valkean joulun. Olimme varanneet samaisesta huoneistohotellista jälleen huoneet, jossa olimme olleet kesällä. Joulun aika meni nopeasti, mutta ehdimme käydä tapaamassa lähisukulaisia ja ystäviä. Talvivaatteiden kanssa ei ollut ongelmia, edellistalven vaatteet olivat vielä sopivia lapsille.

Joululoma ohi ja jälleen lento kohti Hongkongia ja juhlistamaan vuosituhannen vaihtumista.
JOULULOMA 18.12.2000 - 2.1.2001
Syksyllä olimme vaihtaneet asuinmaatamme Hongkongista Singaporeen, joten lentomatkoistammekin tuli erilaisia.

Joululoma koulusta alkoi 15 pv ja lähdimme Suomeen maanantai-iltana 18.12. Singaporesta Finnair lentää suoraan Suomeen tehden välilaskun Bangkokissa. Aikaisin tiistai aamuna olimme Suomen maaperällä. Kylmää oli, lämpötila Singaporessa edellispäivänä +30 astetta ja tänä aamuna Suomessa -5. Rokotuksiakin tarvitsimme, homma hoitui näppärästi ja jälleen oli myrkyt sisäistetty joksikin aikaa.

Jouluaattopäivänä kokoonnuimme ukin ja mummun luokse joululounaalle. Joulupäivä oli kylmä, mittari näytti -15 astetta, koko jouluviikko oli kylmää ja tuulista. Lapset olivat venähtäneet pituutta oikein kunnolla, joten talvivaatteita jouduimme ostamaan kaikille..

Uutta Vuotta juhlimme tuttaviemme luona. Teemulla ja Karrilla oli hauskaa, kun saivat olla yhdessä ja ampua raketteja taivaan tuuliin. Juhlat oli juhlittu ja takaisin lampöön lähdimme tammikuun toisena päivänä.

JOULULOMA 16.12.2001 - 1.1.2002
Jouluksi Suomeen, tottakai. Rokotusasiat olivat ensimmäisenä hoidettavien asioiden listalla. Olimme varanneet ajan, mutta kuinkas ollakkaan, homma ei hoitunutkaan sovitulla tavalla vaan meidän piti varata uusi aika.

Joulukirkossa kävimme joulupäivän aamuna. Yllätyksenä oli, ettei joulupäivän kirkko enää olekaan niin suosittu kuin aikaisempina vuosina vaan aattoillan hartaus on suositumpi tällä hetkellä.

Teemu halusi tänäkin vuonna ampua raketteja ennenkuin lähdemme takaisin Singaporeen. Joten vietimme aattoillan Päivin, Patun ja poikien seurassa. Vaikka sää oli kylmä, pojilla oli hauskaa ja ammuttavaa riitti moneksi tunniksi.JOULULOMA 21.12.2002 - 7.1.2003
Suomessa oli vastassa melko kylmä sää, muutama aste pakkasella ja kova tuuli.

Sukuumme oli tullut uusi jäsen, Sari. Pepe oli piilotellut Saria kuulemma muutaman vuoden, ennenkuin saimme tavata.

Pakkasta riitti jokaiselle päivälle aivan riittämiin, viisari kulki -6 ja -30 asteen välillä. Kuudentoista lomapäivän aikana lämpötila laski alle -20 asteen kymmenenä päivänä. Joten oli mukava lähteä jälleen takaisin Singaporen lämpöön.

Ennenkuin lähdimme niin vietimme uudenvuoden Jahkosten ja Viitasten perheiden parissa nauttien hyvästä ruuasta ja juomasta. Teemua ja Karria ei kylmä ilma haitannut, vaan he nauttivat rakettien ampumisesta.
JOULULOMA 21.12.2003 - 1.1.2004
Syksyn kuukaudet menivät nopeasti ja jälleen olisi loman aika Suomen talvessa. Toivottavasti olisi lunta ja muutama aste pakkasta. Rokotuksia olisi jälleen tiedossa ja tällä kertaa asia hoitui sovitulla tavalla. Saimme nauttia kovasta lumipyrystä ja tuulesta. Pakkasta oli toistakymmentä astetta. Talvivaatteita jouduimme hommaamaan, Teemu varsinkin oli venähtanyt pituutta oikein kunnolla.

Joulua vietimme osaksi Sannalla ja osaksi Ukilla ja Mummulla. Joulunpyhät sujuivat rauhallisissa merkeissa ja 27.12 Sanna, Tanja ja Sannan kaveri Hanna lähtivat kohti Singaporea.

Teemu ja Karri olivat jo monta päivää ennen uutta vuotta ostaneet monta pussillista raketteja, joita sitten ammuimme koko illan Viitasten pellolla. Uudenvuoden päivän iltana lento jälleen takaisin kotiin, Singaporeen, jossa Sanna, Hanna ja Tanja jo meitä odottivat.. Valokuvasivulle

JOULULOMA 20.12.2004 - 1.1.2005
Saavuimme pieneen pakkassäähän tiistaiaamuna, mutta jo seuraavana päivänä mittari näytti nollaa ja satoi vettä. Jouluaattona sentään oli jälleen pakkassäätä, mutta ikävänä puolena oli liukkaus.

Kävimme viettämässä Viivin puolivuotis synttäreitä. Nikke on mukana käsipallojoukkueessa ja kävimme katsomassa pelin, jonka Riihimäen Cocks voitti. Joulua vietimme nauttien joulukinkusta ja muista herkuista Karhissa sekä ukilla ja mummulla.

Raketteja ammuimme tänä vuonna Karhissa. Karri ja Teemu olivat jälleen aikaisempien vuosien tapaan ostaneet monta kassillista raketteja. Tammikuun ensimmäisenä päivänä oli aika pakata laukut ja palata takaisin Singaporen lämpimään iltaan. Valokuvasivulle.
JOULULOMA 19.12.2005-01.01.2006
Joulu Suomessa kuuluu jo traditioihin. Pekan perhe oli muuttanut syksyn aikana Hyvinkäältä Paltamoon, Kajaanin lähelle, niin oli hieman erilainen joulu verrattuna edellisvuosiin, kun emme heitä tällä lomalla tavanneet. Pete ja Toni kävivät meitä sentään Karhissa katsomassa. Saimme valkean joulun, lunta oli oikein mukavasti ja puiden oksat kauniissa huurteessa. Jouluaattoaamuna tosin lämpötila laski sen verran, että lumet sulivat puiden oksilta, mutta onneksi ei mennyt loskan puolelle. Kävimme katsomassa Pepen perhettä. Viivi hieman meitä vierasti, mutta eikös kohta juttua ruvennut tulemaan temppujen kera. Pasi ja Paula viettivät joulun ajan vaunulla ja kävimme heitä siellä katsomassa. Jukka ja Ulla kävivät Karhissa Tapaninpäivänä.

Uusi vuosi vastaanotettiin jälleen Viitasilla. Karri ja Teemu olivat huolehtineet rakettien hommaamisesta kiitettävästä, isilläkin taisi olla sormensa pelissä, ja  ammuskelua kuului kuutisen tuntia. Ilta oli mukava, ei liian kylmä, ja seura mitä mainioin. Mukava oli jälleen lähteä takaisin Singaporeen Suomen pimeydestä. Tänä vuonna Jukka ja Ulla eivät päässeet kentälle meitä katsomaan niinkuin edellisvuosina oli tavaksi tullut. Niin ja toinenkin vai olisiko jo kolmas traditio jäi toteutumatta, emme saaneet Leijona-sinappia.  Valokuvasivulle

Sanna lähti meidän mukana Singaporeen viikon lomalle. Valokuvia Sannan sivuilla
JOULULOMA 2006 SHANGHAISSA
Joulun vietimme Shanghaissa, ensimmäinen joulu poissa Suomesta ulkomailla asumisen aikana.

Kyllä joulun täälläkin sai aikaan, tosin hieman luovien. Esim. lanttuja ei ole saatavilla niin teimme naurislaatikon. Porkkanalaatikkokaan ei maistunut samanlaiselta kuin Suomessa, johtuen erilaisista riiseistä, mutta syödyksi tuli. 

Tanja ja meidän makkarissa olevat patterin vuosivat ja autotallissa vuoti yksi putki ja  olimme odotelleet korjausmiehiä korjaamaan vuodot. No aattoaamunahan väkeä sitten ilmaantui, annoimme heidän katsoa vuotoja, mutta korjauksiin emme suostuneet sinä päivänä emmekä seuraavanakaan vaan sovimme kojauspäiväksi joulun jälkeisen tiistain. Mutta kuinkas ollakaan autotallista kuului poksahdus ja lämmitys pois päältä, sillä vuotavasta putkesta vesi valui sähkötöpseliin ja sehän poltti sulakkeen. Eihän siinä auttanut muuta kuin soittaa kuitenkin korjausmiehet paikalle ettei synny isompaa vahinkoa. Seinähän siinä oli avattava, jotta vuotava putki saatiin käsittelyyn. Homma hoidettu ja pääsimme jälleen joulun viettoon, tosin autotallin seinässä oli ammottava aukko joka sitten pistettiin umpeen seuraavalla viikolla.

27.12. kävimme päiväreissulla Hangzhoussa, Shanghaista lounaaseen n.?km. Sää oli todella harmaa...paha savusumun aika. Yllätyimme kaupungin siisteydestä, tuntui kuin emme olisikaan olleet Kiinassa...tosin ympärillä meluavat kiinalaiset veivät tunteen pikaisesti pois. West Lake on tunnettu alue Hangzhoussa, jota mekin tutkiskelimme. Rannalla oli paljon paatteja, jotka kuljettavat ihmisiä alueen saarille, mutta oli aivan liian kylmä ilma istua avoinaisessa paatissa, joten tyydyimme tutkimaan aluetta jalan.  Valokuvia

Keskiviikosta 27.12 lähtien internet-linja on ollut alhaalla lähestulkoon kokonaan johtuen Taiwanilla tapahtuneesta maanjäristyksestä, joka katkaisi kaapeleita Kiinan ja Taiwanin välillä. Ainoastaan kiinalaiset nettisivut toimivat kunnolla. Sähköposteja emme ole päässeet lukemaan moneen päivään. Korjaukseen saattaa mennä jopa kuukausi.

Loman aikana kävimme Shanghai Museum:ssa. Museo on iso, näyttelytilat neljässä kerroksessa. Sää on ollut kylmää...muutama aste plussan puolella. Joulun jälkeisellä viikolla, varsinkin alkuviikko, oli savusumua ja ilma oli todella harmaa eikä näkyvyyttä lähestulkoon yhtään. Simo ja Teemu kävivät ostamassa raketteja uudeksi vuodeksi, täällä kun niitä saa ammuskella. Rakettien pauketta on kuulunut joulukuun aikana monena iltana.   Valokuvia.JOULU 2007 SHANGHAISSA
Viime joulun tapaan vietimme lomamme Shanghaissa. Tanja tuli Suomesta viettämään kanssamme joululomaa ja ystävämme Heikki tuli viettämään syntymäpäiväjuhlaansa meille. Jouluruokia teimme..totta kai...ja tänä jouluna saimme oikeata lanttulaatikkoa, sillä pyynnöstämme Heikki toi tarvikkeita. Kiinalaisten mielestä lanttu ei ole edes eläinten ruokaa ja siksi sitä ei ole kaupoista saatavilla.  Kuvasivulle

Loman aikana kävimme Shanghain Automuseossa. Komia paikka, jossa oli autoja kolmessa kerroksessa. Kuvia museosta.

JOULU 2008 SUOMESSA
Kahden Shanghaissa vietetyn joulun jälkeen vietimme joulun jälleen Suomessa. Teemu saapui Shanghaista aaton aattona. Karhiin saavuttuamme kiersimme talon ja ihastelimme uutta pintaa. Remonttimiehet olivat olleet tekemässa remonttia ja hyvältä näytti. Muutama päivä ennen joulua olivat märkiä, aatonaatona satoi lunta ja saimme kuin saimmekin valkean joulun. Kaupoissa kiertässämme ihmettelin vähäista väkimäärää, liekö niin, että monet olivat tänä vuonna tehneet jouluvalmistelunsa ajoissa.

Aattona kokoonnuimme 18 hengen voimin nauttimaan joulun herkuista. Joulupukkikin kävi meitä katsomassa ja Caro oli ollut vuoden aikana kaikkein kiltein, sillä lahjavuori oli korkea. Aattoiltana pimeän tullen kävimme haudoilla.

Niin loma taas meni nopeasti, Teemulla lento Shanghaihin toinen päivä ja meillä Almatyyn kolmas päivä. Paluulento oli Frankfurtin kautta...kylläpä kentän käytävät ovt pitkät terminaalista toiseen matkatessa. Lauantai aamuna pakkasta oli reippaasti yli 10 astetta.

Almatyyn saavuttuamme lunta oli satanut todella paljon...oikea talvi vastaanotti meidät. Näkymät olivat kauniit...puhtaan valkoinen lumi peitti puut ja pensaat. Keskustassa tiet oli aurattu, mutta mitä kauemmas keskustasta tulimme niin sen lumisempia tiet olivat. Hieman mietitytti talomme johtava tie, joka oli nousujohteinen, kuinka Malik-kuskimme kesärenkailla mahtaa ylös päästä. Pikkuhiljaa eteenpäin ja perille saavuimme. No eipä portinlukko meinannut millään aueta,  siinä jouduimme sulatuspuuhiin. Lunta oli puoleen sääreen. Tällä kertaa talo kunnossa...jopa lämmityslaite, mikä oli edellisen reissumme aikana hajonnut.
Joulun ajan kuvia.JOULU 2009
Pirjo lähti joulun viettoon muutamaa päivä aikaisemmin kuin Simo, vastaanottamaan mökin Lempivaarasta, jossa tämän joulunajan vietimme, sillä Riihimäen hotellit olivat suljettuina. Simo tuli perässä autolla. Mukava paikka tuo Lempivaara ja mökkikin ihan sopivan kokoinen. Eipä olisi uskonut, että olemme niinkin lähellä kaupunkia, niin luonnonkeskellä siellä ollaan. Hieman kismitti risaiset lasit kaapissa ja lasinsirut pesukoneessa. Lämmintä mökissä riitti, sillä alakerran lattialämmitys oli täysillä sinne mennessä, joten yläkertassa ei pattereita tarvinnut laittaa päällä lainkaan, vaan siellä oli mukavan viileätä. Yhtenä aamuna Caro kyllä sanoi, että mennään alakertaan lämmittelemään...no taisivat portaat kiinnostaa. Hyvin Caro uskoi, kun sanoimme, ettei portaissa saa yksin kulkea, sillä ne olivat tosi jyrkät. Lunta ja pakkasta oli aivan riittämiin...pakkasta oli joinakin päivinä pitkälti kolmattakymmentä astetta. Emme edes muista koska näin paljon lunta olisi ollut Riihimäen korkeudella.

Aatto vierähti jälleen Ukilla nauttien jouluruista ja hyvästä seurasta. Joulupukki oli pudottanut lahjat postilaatikosta, kuten Caro asian ilmaisi, kun ei pukki kerennyt käymään sisällä tänä jouluna. No arvata saattaa, kuka on ollut kiltein, sillä Carolla oli edellisvuoden tapaan oikea lahjavuori. Hieman ihmettelin Simon lahjojen määrää...no, kun Simo paketit oli saanut avattua ja monesta paketista ilmaantui Husqvarna tavaraa, niin epäilys heräsi...juu, juu...Simo oli käynyt ostamassa itselleen lahjoja.

Caro oli kanssamme pari viikkoa ja hyvin meillä meni. Kun olimme matkalla takaisin kotiin, niin Caro oikein hihkui, kun pääsee kohta äidin syliin...ikävä oli ollut, mutta eipä sitä pahemmin meille oltu sanottu.

Pari viikkoa vierähti pikaisesti ja oli jälleen aika matkata Helsinki-Vantaalle. Monet lennot olivat myöhässä ja luulimme pääsevämme lähtemään ajoissa, kun pääsimme koneeseen ajoissa. Mutta mitä vielä, saimme istua koneessa pitkän pitkän aikaa. Matkalaukkuja pakkailtiin koneesta vasta siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt päästä aikataulun mukaan lähtemään. Hitaasti kävi poikain työ, tällä hetkellä on asiat todella pahasti pielessä, tuntuu, että joka puolella tehdään pientä kiusaa matkustajille. Lähes joka puolelta kuuluu negatiivista mm. Finnairista. Olimme lopulta Pietarissa tunnin verran myöhässä.

Teemu lähti jatkamaan lomaansa Bremeniin muutaman kaverin kanssa. On kuulemma komia paikka.