SANNA CAMBODIASSA
Sanna oli kouluretkella Cambodiassa juuri ennen koulun loppumista toukokuussa 2002. Oppilaat auttoivat paikallista väestöä talojen rakentamisessa. He kävivat myös tutustumassa lasten Aids-sairaalaan. Pienimmät lapset olivat vasta muutaman kuukauden ikäisiä.  Kuvasivulle


TANJA MONGOLIASSA
Tanja kirjoitti SiSu-lehteen 07/04 tarinan matkasta. Kuvasivulle


TEEMU PERTHISSÄ
Teemu ei halunnut kirjoitella matkastaan. Pääasia, että matka oli onnistunut ja muistoja paljon plakkarissa. Kuvia myos tiedustelin, eipa ole ollut aikaa nappailla fotoja. Kengurut olivat pelastyttaneet joku ilta, kun pojat olivat menossa ulos. Oven takana oli kuulemma ollut yksi "kytiksella".


TANJA PERTHISSÄ, AUSTRALIASSA KOULUN JALKAPALLOJOUKKUEEN KANSSA 2.-6.11.05
18 oppilasta ja kaksi opettajaa tapasivat lentokentällä keskiviikkoiltana 2.11.klo 17.30. Qantasin lento QF78 lähti klo 19.50 ja oli perillä Perthissä 00.55 torstain puolella. Lentokentällä oli vastassa bussi, joka vei matkalaiset Fremantle http://www.countrywide.com.au pikkukaupunkiin Trade Wind Hotelliin. Poikien joukkue oli lähtenyt jo aamulla ja olivat perillä iltapäivälla. Tytöt majoittuivat neljän hengen tilaviin huoneisiin.

Torstai aamuna 3.11 oli aikainen herätys. Kellot olivat soimassa jo kello 8.00 ja oli aamupalan aika. Bussi oli jälleen odottamassa hotellin edustalla ja suuntana oli lautta-asema Fremantle Port. Sieltä matka jatkui lautalla kohti Rottnest Island, eli Rottoa, kuten paikalliset sitä kutsuvat. Lauttamatka kesti 45 min, ja oli aika tutustua saaren upeisiin hiekkarantoihin. Saarella oli vipinää, kun lähes 40 nuorta mennä huristelivat polkupyörillä kohti valkeata hiekkarantaa. Päivä kului mukavasti nauttien auringosta, uimisesta ja lounaasta kuuluissa Rotto Bakery'ssa.

Iltapäivällä oli aika palata takaisin hotellille. Ennen illallista oli vielä harkat, missä käytiin läpi viime hetken kuviot silmälläpitäen seuraavan päivän pelejä. Illallinen koostui grilliruoasta ja muutamat kävivät illallisen jälkeen katsomassa paikallisen kaupan anteja. Matkalla kastuimme mennen tullen.

Perjanti 4.11 herätys olikin jo klo 7.00. Tänään olisi vuorossa ne tärkeät ja odotetut pelit. Pelit pidettiin John Curtin Senior High Schoolin kentällä, mikä oli kävelymatkan n.1km päässä hotellilta. Ensimmäinen peli alkoi klo 8.30 ja viimeinen oli puolenpäivän aikaan. Pelejä oli takana kahdeksan, joten lounas maistui. Iltapäivällä oli Perthin kaupunkikierroksen aika. Ostoksillekin löytyi aikaa ja kassista Tanjan kotiin tullessa löytyikin iskälle sukat, äidille osoitekirja ja Teemulle pelikortit. Itselle Tanja oli ostanut paidan, Australian lipun, kenguru-avaimenperän ja tottakai bumerangin.

Ostosten jälkeen oppilaat kävivät katsomassa Kings Parkissa olevaa sotamuistomerkkiä sekä komeasti valaistua kaupunkia. Ilta oli jo myöhäinen, kun matkalaiset saapuivat hotellille klo 21.15.

Lauantai 5.11 aamupala oli katettuna hotellilla klo 7.00. Toinen pelipäiva alkoi klo 8.30 samaisella kentällä, kuin perjantainakin. Tälle päivälle oli tytöillä ainoastaan kaksi peliä, pojille oli sitävastoin muutama enemmän.

Pelien ja lounaan jälkeen iltapäivä kului mukavasti Fremantlen marketin humua katsellessa ja ihmetellessä. Illalliseksi oli isot annokset kalaa ja ranskalaisia Cicerello-nimisessä ravintolassa.

Sunnuntai 6.11, viides ja viimeinen päivä Perthissä.
Eipä sunnuntai aamunakaan saanut nukkua myöhään, herätys oli nimittäin klo 8.00. Aamupalan jälkeen ryhmäläisillä oli tarkoitus mennä junalla Cottesloe-kaupunkiin ostoksille ja uimaan Cottesloe Beachille. Juna ei kulkenutkaan sunnuntaipäivänä vaan matka jatkuikin sitten bussilla. Aika kului nauttien valkeasta rantahiekasta lentopalloa pelaten ja uiden. Ja olihan sitä aurinkoa saatu riittämiin, väri oli kauniin ruskea. Aikaa ei riittanytkään enään ostoksille, vaan oli aika palata hotellille, missä bussi jo odottikin lentokentälle menijöitä. Hieman olivat tytöt myöhässä sovitusta aikataulusta, jonka bussikuski hyvin ilmaisi.

Quantasin lento QF71 lähti Perthistä aikataulussaan, mutta laskeutui Singaporessa viisitoista minuuttia myöhässä. Lento oli mennyt hyvin mutta hitaasti, tokaisi Tanja tullessaan. Meitä vanhempia juoksutettiin hihnalta toiselle neljä kertaa, ennenkuin lentokenttähenkilökunta pystyi päättämään oikean hihnnan. Lopulta matkalaiset tulivat kimpsuineen ja kampsuineen ja kotimatka taksilla alkoi. Taksilla sen vuoksi, vaikka oli Simo kotona, koska olimme vieneet auton toimistolle auton vaihtoa varten, eikä ollut kuin mopo pihalla. Hieman sillä olisi ollut hankala kuljettaa Tanjaa sekä matkakassia.

Kotiin päästyään oli tuliaisten jakamisen aika. Ja voi sitä pyykkikassia, ei oltu nimittäin pesty pyykkiä ollenkaan....kiire oli kova jokaisena päivävä. Kuvasivulle.