HONGKONG
 
 
 
Sanna aloitti koulunsa heti muutettuamme. Teemu ja Tanja vajaan kahden kuukauden paasta. 
Lisaa koulutarinaa...
 
Singaporessa asuessamme tein pitkan viikonloppumatkan
Hongkongiin .
Matkakertomus.
 
Elämää Tuoksuvassa Satamassa


Muuttomiehet olivat pakaneet tavaramme ja pari päivää ennen matkalle lähtöamme asustelimme kotikaupunkimme hotellissa. Palvelu oli ystävällistä ja mielellään olisivat kertoneet Riihimäen nähtävyyksistä. Kun kerroimme, että tämän olevan kotikaupunkimme oli virkailija hieman hämillään. Selitettyämme muuttomme asia selvisi.

Maaliskuun 1.päivänä vuonna 1999 lähdimme matkalaukkuinemme Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Hongkongia. Seurasimme Simoa kuin hai laivaa, olihan hänellä matkustelusta enemmän kokemusta kuin meillä muilla. Jouduimme vaihtamaan konetta Zurichissa, Sveitsissä. Lentomatka oli pitkä, jalat puutuivat eikä osannut kunnolla nukkua.

Hongkongin kenttärakennus oli iso ja siisti. Edelleen seurasimme Simoa, silmät suurina ja ihmetystä täynnä. Ensimmäinen näin pitkä matka ja muutto aivan uuteen maahan.

Matkalaukut saatuamme lähdimme lentokenttäjunalla kohti Hongkongin keskustaa. Junan pääteasemalta oli vielä matkaa Star-Ferry lautta-asemalle ja matkan kuljimme taksilla. Liikenne oli kaaosmaista, verrattuna hiljaiseen Riihimäkeen. Lautta-asemalla menimme luukulle, josta sai ostaa liput Discovery Bayhin, tulevaan asuinpaikkaamme. Lauttamatka kesti puolisen tuntia. Ilma oli sumuista ja harmaata.

Discovery Bay, eli DB, on mukavan rauhallinen paikka. Yksityisautoilu on kiellettyä. Bussit ja taksit kuljettavat paikasta toiseen kätevästi. Simo oli käynyt katsastamassa meille tulevan asunnon jo aikaisemmin talvella. Eikä meillä ollut valittamista. Omakotitalo, kahdessa kerroksessa ja uima-allas. Meitä oli vastassa tuleva apulaisemme, Belly. Belly on kotoisin Filippiineiltä ja ollut aikaisemminkin suomalaisperheessa maidina. Lue lisaa... 
Hongkongin kuvia  voit katsella taalta
 
H.K. muutosta ja alkuajasta kerroimme Tikkurilan henkilökuntalehdessä no 11/99